2012. május 16., szerda

John Maisel: ISTEN-E JÉZUS? 11.

BEFEJEZÉS


            Ha elmondták az imát és behívták Jézust az életük­be, biztosak lehetnek abban, hogy Isten gyermekeivé és örök családjának tagjává váltak. Szeretnék még né­hány dolgot hozzáfűzni az eddigiekhez, melyek segít­ségükre lesznek az imént meghozott döntésük értéke­lésében.


FOGADJÁK BE KRISZTUST

            1. Jézus mondta János 1,12-ben, hogy „mindazok­nak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik hisznek nevében.” Hogy Is­ten családjának tagjaivá válhassanak, be kell fogadni­uk Jézust az életükbe. Tudniuk kell, hogy ajándékot fogadnak el.

ISTEN AJÁNDÉKA

            2. Az Efezus 2,8-9-ben ez olvasható: „Hiszen ke­gyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tő­letek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék”. Mint láthatják, amikor befogadják Krisztust, Isten felajánlott ajándékát fo­gadják el. Ez nem cselekedeteken alapszik. Ez azért van így, hogy senki se dicsekedjék. Ha Isten családjá­nak tagjaivá váltak azáltal, hogy befogadták Jézust, mint személyes Megváltójukat, ennek jó cselekedetek és megváltozott élet lesz a következménye - de a jó­cselekedetek nem képesek létrehozni ezt a kapcsolatot.

A VÁLASZTÁSUK

            3. Isten ajándékát egyszerű elfogadni. A Jelenések könyvében (3,20) ezt mondja Jézus: „Nézd, az ajtóban [életed ajtajában] állok és zörgetek. Aki meghallja szavamat és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek és vele étkezem, ő meg velem.” Jézus azt mondja, hogy ugyanúgy fog bejönni az önök életébe, mint amikor kinyitják az ajtót, s behívnak valakit az otthonukba. Ezt nevezi a Biblia „újjászületés”-nek, ami azt jelenti, hogy Isten családjába születnek, s annak részévé válnak.

HOGYAN LEHETNEK BIZTOSAK

            4. A Biblia (1 János 5,11-12-ben) ezt írja: „Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az Ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.”


EGY KÉRDÉS: befogadták Isten Fiát?

            Igen? Akkor örök életük van. „Bizony, bizony mondom néktek: - mondta Jézus, (mint azt János 5,24 írja) -, aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki el­küldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életre.” Ez világo­san azt jelenti, hogy ha Krisztusra bízzák bűneik megfizetését és befogadják Őt az életükbe, nem fognak megítéltetni.
            Lapozzanak vissza és nézzék meg mindegyik igét az előbb idézett két versben:

„Aki hallja az én Igémet...”
Ezt tették? Ha a válaszuk igen, akkor...

„És hisz abban, aki elküldött engem...”
...elhiszik, amit Isten mondott, és bíznak
Krisztusban, mint Megváltójukban.

„Annak örök élete van...”

Ez azt jelenti, hogy később? Nem, most, ebben a pillanatban.

„Sőt ítéletre sem megy...”
Nem azt mondja, „lehet, hogy”

„Hanem átment a halálból az életre.”
Ez azt jelenti, hogy: „Nem kell aggódniuk miatta.”

            Más szóval, örök életük van Jézus ígéretének igaz­sága alapján.
            Mikor kezdődik tehát az örök életünk? Az örök élet mindannyiunk számára abban a pillanatban kez­dődik, amikor hiszünk. Kérem önöket, jegyezzék meg a következőt: ezek az állítások Isten Igéjén alapulnak, nem azon, amit éreznek.


NE HAGYATKOZZANAK AZ ÉRZÉSEIKRE

            Isten Igéjének, a Bibliának ígérete - nem az érzéseink - a mérvadó. A keresztény ember Isten és Igéje megbízhatóságába vetett hit (bizalom) által él. Ez a vonatot ábrázoló rajz a tények (Isten és Igéje), a hit (Istenbe és Igéjébe vetett bizalmunk) és az érzések (hitünk és engedelmességünk eredményei) közötti kapcsolatot szemlélteti (János 14,21).
            A vonat megy az utolsó kocsival, de nélküle is. Értelmetlen lenne azonban a vonatot az utolsó kocsi­val húzni. Ugyanígy nekünk mint keresztényeknek sem szabad az érzéseinktől függenünk, hanem ehe­lyett Isten megbízhatóságába és Igéjének ígéreteibe kell vetnünk hitünket (bizalmunkat).
            Ha befogadták Jézust, akkor Ő bejött az életükbe, akár érzik, akár nem. A hitüknek Isten Igéjének bizonyosságán kell nyugodnia, bármit mondanak is az érzéseik. A pillanat, melyben hit által befogadták Krisztust, akaratuk döntése volt; és amint ezt megtették, sok dolog történt:
           
            1. Krisztus bejött az életükbe.
„Nézd, az ajtóban állok és zörgetek. Aki meghallja szavamat és kinyitja az ajtót, ahhoz bemegyek és vele étkezem, ő meg velem.” Jelenések 3,20
„Velük akarta közölni Isten, micsoda fönséges gaz­dagságot rejt a pogányok számára ez a titok: Krisztus bennetek a megdicsőülés reménye.” Kolosséiakhoz 1,27.
           
            2. Bűneik megbocsátást nyertek
„Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.” Kolosséiak­hoz 1,13-14
           
            3. Isten gyermekei lettek.
„Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek, mindazokat, akik hisznek az ő nevében...” János 1,12
           
            4. Örök életük van.
„Bizony, bizony mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életre.” János 5,24

            5. Megkezdték a nagy kalandot, amelyre Isten teremtette önöket.
Jézus mondta: „A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” János 10,10

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” 2 Korinthus 5,17

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése