2015. január 28., szerda

AKARATLAN BŰN

Ha egy ember a köznépből nem szándékosan vétkezik,… akkor hozzon
áldozatul egy hibátlan nőstény kecskét a vétkéért, amiben vétkes. Tegye
kezét a vétekáldozat fejére, és vágja le a vétekáldozatot az égőáldozat
helyén.

—3 Mózes 4:27‐29


A bűn szó azt jelenti, hogy ’’célt téveszteni.’’ A céltévesztés nem mindig szándékos. Ha szándékosan és akaratlagosan csinálom azt, amiről tudom, hogy helytelen, azt véteknek nevezik. De amikor gyengeség, tehetetlenség vagy figyelmetlenség miatt teszem meg a helytelen dolgot, azt bűnnek nevezik. És a bűnnek is vannak következményei.


MI A CÉL? AZ TÖKÉLETESSÉG. ÉS EZT EGYIKÜNK SEM ÉRTE EL.


A bűn lelki halált okoz, és elidegenít Istentől. Mivel a bűnös ember nem lehet közösségben a szent Istennel, ezért Isten gondoskodott a bűnáldozatról, hogy kapcsolatunk lehessen Vele.

De az Igéből látjuk, hogy a kecskeáldozatok nem tudták eltüntetni a bűnt, hanem csak elfedték azt. Az emberek csak addig tudták élvezni ezt a dicsőséges kapcsolatot Istennel, amíg újra nem rontottak el valamit, és sajnos ez hamarosan bekövetkezett. És az sem volt ritka, hogy az átlagembereknek elfogyott a kecskéjük.

Ezért Isten egy új bűnáldozatot biztosított: Jézus Krisztust, aki elvette a bűntudatomat és a büntetésemet. Azzal, hogy helyettem meghalt, képessé tett engem arra, hogy közösségben lehessek Istennel, és megtapasztaljam annak az örömét, áldását, izgalmát, és gazdagságát, hogy ismerhetem Őt.



Atyánk, köszönjük, hogy Jézus lett értünk a bűnáldozat, hogy mi
megismerhessük a Veled való közösség örömét.

ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése