2015. január 6., kedd

Aliansz Imahét 2015 - Január 6. kedd

„Jöjjön el a te országod...” (Mt. 6, 10/a)

Olvasmányok: Jer. 33,14-26; Mt. 22,1-14


Az imahét első két napjában mennyei Atyánk személyére figyeltünk. Jézus azt tanítja, hogy amikor Istenhez fordulunk, akkor ismerjük fel, hogy ez az Isten a mi Atyánk és mindig meg kell szentelnünk az ő nevét, dicsérettel és imádattal. Ezek után azok a gondolatok következnek, melyekről tudhatjuk, Isten ezt szeretné hallani, amikor imádkozunk: „jöjjön el a te országod!” Amikor ezt kérjük, akkor az után az ország után sóvárgunk, amelyben egyedül Ő az Úr és a Király. Ez a földi valóságunkban is megnyilvánuló királyság (Mt. 6,10), de nem ebből a világból való - ahogyan ezt Jézus Krisztus ezt Pilátus előtt kijelentette (Ján. 18,36). Amikor azt imádkozzuk, „jöjjön el a te országod” azt kérjük, hogy mennyei Atyánk tervei valósuljanak meg. Az Ő tervében Jézus Krisztus vissza fog jönni, és mint Királyok Királya és Uraknak Ura fog uralkodni. Mindebben az a jó, ha egész életünk és imádságaink az ő terveire összpontosulnak. Imádságaink azonban gyakran én-központúak, s a saját szükségeink, terveink és kívánságaink körül forognak. Gyakran olyanok vagyunk, mint a kis gyerekek, akik számára a világ csupán a saját érzéseikről, saját szükségeikről szól. A keresztény életben ez egy igazi kihívás, amikor régi, mélyből feltörő bűnös szokásaink ellen kell küzdenünk. Tehát amikor magunkért vagy másokért könyörgünk, imádkozzunk azért is, hogy Isten akarata teljesüljön. Valaki egyszer azt mondta, ha egy imádság nem említi az Isten országát, az nem is imádság. Az ő neve akkor szentelődik meg, ha eljön az ő országa. Az ő országa akkor jön el, ha elkezd az emberek szívében uralkodni, és ez akkor kezdődik el, ha emberek hallják az evangéliumot és életükbe fogadják Jézust, a Krisztust, aki Megváltó és Úr. Ezért mondhatjuk, hogy az Isten országa jelen van a hívők szívében (Luk. 17,21). Tudatában kell lennünk annak is, hogy ez az ország és a keresztény életvitel ellentétes azzal a világgal, amelyben élünk, mert ebben a világban a Sátán egy meghatározó hatalom. Sátán első számú tulajdonsága, hogy ellenkezik Isten országával és a hívőkkel.

Amikor így imádkozunk: „jöjjön el a te országod”, akkor azért könyörgünk, hogy az Úr Jézus Krisztus láthatóvá váljon minden egyes gyermekének életében. Az első lépés az, amikor a megtérés által gyarapszanak Isten országának polgárai. A megtérés egy meghívás (Mt. 22,1-14), amelyet bűnbánat követ (Mk. 1,14-15) majd pedig az ember válasza (Mk. 12,28-34).

Jelenleg ez az ország láthatatlanul van jelen a földön, rejtve, más szavakkal azok szívében és gondolataiban, akik Jézus Krisztushoz, a Királyhoz tartoznak. Imádkozzunk, hogy nőjön a hívők száma. Határtalanul értékes ez az ország, amelyért imádkozunk, és amelynek előízét már érezzük (Mt. 13,44-46). A példázatban a férfi eladta mindenét, hogy megszerezze az üdvösséget. Ez a lelki királyság, amely kezdetben Ábrahámnak lett kijelentve (Luk. 8,11; 13,28), csak akkor lesz teljes, ha a gonosz megsemmisül és Isten megteremti az új eget és az új földet (Jel. 21,1). A „jöjjön el a te országod” vonatkozik az Úr második eljövetelére is, ahogy János apostol mondja Jelenések 22,20-ban: Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: „Bizony, hamar eljövök”. Ámen. Jövel, Uram Jézus!” Akkor végre tökéletesen beteljesednek imádságaink.

A nap igeverse:

Hiszen az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és a Szentlélekben való öröm. (Róm. 14:17)

Imatémák:
  • Imádkozzunk, hogy Isten országa teret hódítson magának a mai napon azok szívében, akik még nem ismerik Őt!
  • Imádkozzunk, hogy az ő országa jöjjön el a mi szívünkbe, hiszen Istent illeti meg ez a hely!
  • Imádkozzunk, hogy Isten egy napon megtörje a bűn uralmát és állítsa helyre ezt a világot!





Forrás: www.aliansz.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése