2012. március 6., kedd

SZÉP LÁSZLÓ - A HAZUGSÁG ATYJA 8.

VII. Horoszkópok, jövendőmondók. 1 .-Sátáni kiút
Mint már történt ráutalás, Sátán az önmaga által elfertőzött, megnyomorított emberi életből való kijutásraj az itt e- világban felmerülő gondok, problémák" megoldására kínál fel különböző „vészkijáratokat", tudván és kihasználván, hogy a kiutat kereső ember elkeseredésében szinte minden eszközt szívesen megragad, ami gyorsan és látványosan kínál fel megoldást égető problémáira.
A Szentírásnak több igehelye kifejezésre juttatja azonban azt, hogy a Teremtő Isten a legegyértelműbben tiltja az efajta megoldások keresését az ember számára. Például Mózes 5 könyvének 18.fejezete a 10.versben így szól:
„...Ne találtassák teközötted, aki az ő fiát vagy lányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló, se bűbájos, se ördöngösöktől tudakozó, se titokfejtő, se halottidéző..."
vagy 3 Móz 19:26/b-ben ezt olvashatjuk:
„...ne varázsoljatok és ne bűvészkedjetek..."
illetve Mikeás 5:12-ben ezt olvashatjuk:
„...Én kivágom kezedből a bűvszereket és szemfényvesztőid nem lesznek néked..."
Isten - az emberrel ellentétben - tudja és látja azt, hogy ezek a megoldások távolról sem
szolgálják az ember javát, egyáltalán nem kínálnak javulást az emberi élet egyetlen területén
sem. Esetleg ez úgy tűnhet az ember számára, de sajnos ez csak délibáb!
Sátán ravaszságával könnyedén bekebelezi az embert, de Isten a ki óvja, félti teremtményét
a Szentírásban - mint erről már többször is bizonyságot szerezhettünk - kinyilatkozza, hogy
az ember tartsa távol magát ezektől a szemfényvesztésektől! Ő tudja, hogy ezek a sátáni
eszközök csak gazdájukat segítik céljának elérésében.
A reményvesztett embernek nagyon nehéz megállnia azt, hogy ne próbáljon meg élni ezen
lehetőségekkel. Olyannyira így van ez, hogy ilyen esetről még a Bibliában is
találunk említést.   Sámuel próféta első  könyvének 28.  Fejezetében találkozhatunk  egy
történettel mely szerint Saul - a Zsidó nép első királya - halottidéző asszonyhoz fordul és kéri
őt   arra,   hogy   teremtsen   kapcsolatot   a   már   elhunyt   Sámuel   próféta   és   ő   közötte!
„Természetesen" ez sikerül is. Vannak olyan emberek, akik elismerik és elfogadják ezeket a
lehetőségeket  és  vannak  olyanok  is  akik  csak  cinikusan  legyintenek  a horoszkópok,
különböző jövendölési módok, halott idézésről szóló esetek hallatán.
Mindkét csoport Sátán hazugságainak áldozata. Az úgymond „hívők" azért mert őket ez
lefoglalja, maximálisan elfordítja az igaz út keresésétől, sokszor úgy gondolván, hogy azon
járnak. Csodálattal bámulva a jósra, aki megtörtént epizódokat ragad ki az eddigi életükből
ezzel elhitetvén velük azt, hogy az említett „tények" túlvilági-vagyis Isteni intelligenciától
erednek.(Az emberek szemében sajnos ez szinte teljesen egyet jelent.)
Ennek alapján a laikus joggal levonhatja a következtetést, ha az őt nem ismerő jövendőmondó
ilyen pontosan ismeri életének főbb mozzanatait, akkor az ezután bekövetkező eseményekről
is pontos és hihető információkkal képes szolgálni. Nem úgy mint a kusza , érthetetlen szövegű Biblia. Sajnos nagy többségében inkább a jós által felkínált alternatíva a meggyőzőbb a mindennapok embere számára, már csak azért is mert nem ritka esetben még a jövendölések is beteljesednek. Csak azt vesszük észre, hogy a jóslatból ez is, az is beteljesedett nem észrevéve viszont azt, hogy ezek a jövendölések az igazi, minőségi javulást, az általunk áhított boldogságot, üdvösségünket sosem segítik elő. Arra jók csak, hogy közvetetten higgyünk annak a volt angyalfejedelemnek a szavában, aki mindent akar nekünk, csak jót nem. Eléri, hogy jóslatok kavarogjanak a fejünkben, szinte teljesen lekötve elménket és időnket, így ezeket biztos nem a Szentírás tanulmányozása érdekében fogjuk felhasználni. Inkább a jóslatok szerint élünk.
2. -Következmény
Ennek eredménye lehet szélsőséges esetben például az, hogy belemegyünk olyan veszélyes helyzetekbe, amelyek a jóslat szerint pozitív eredménnyel végződnek, majd pedig általában ilyenkor ér bennünket a hidegzuhany. Vagy életminőségünk drasztikus romlása következik be vagy esetleg súlyos baleset, halál. Még közvetlenebbek, hatásosabbak az úgynevezett „asztaltáncoltató" vagy halottidéző szeánszok, ahol tényleg megmozdulnak a tárgyak, magától ír a toll, sőt kapcsolatba léphetünk rég elhunyt rokonainkkal is. Ezek a megjelenni vélt rokonok aztán ellátnak minket a földi élethez szükséges mindenféle ,jó tanáccsal", remélve a mielőbbi újra találkozást.
Kevés szó esik azonban arról, hogy eme élmények mennyire természetellenes módon veszik igénybe az emberi elmét, hány embert kergetnek az őrületbe!?
Ezen kívül hány ember elméjének a megbomlását eredményezik a különböző „önmegvalósítási" eszméket hirdető, azok gyakorlását szorgalmazó, segítő „tudományos" kiadványok, mint példának okáért az „agykontroll". Semmilyen módon sem célszerű beavatkozni elménk mindennapos működésébe. Kisebb átmeneti sikerek konstatálhatóak ugyan - például sikeres kapcsolatteremtés, konfliktus helyzetek eddig soha nem látott módon, szinte csodaszerű eredménnyel történő záródása. Ezeket tapasztalva, a vélt sikerektől megrészegülve, egyre bonyolultabb helyzeteket vállalunk fel, bízva - ISTEN HELYETT -saját erőnkbe. Aztán hirtelen szembesülünk ennek a törvényszerű eredményével Diabólosz lassan a pusztulásba terelget bennünket.
Sajnos előbb vagy utóbb elménk, szervezetünk, életünk valamilyen formában károsodásához, vagy egyenesen halálhoz vezet az az út amit azok az emberek választanak maguknak akik alávetik magukat a fent említett vagy más hasonló sátáni tudományoknak. Az sem helyes, ha szkeptikusan, cinikusan fogadjuk eme praktikákat. Ezeknek a jelenségeknek a működését a Biblia is alátámasztja, tehát óriási hibaként lenne elkönyvelhető kétségbe vonásuk. Hiba „félvállról" venni ezeket mert sajnos igen is működőképesek! Sátán ugyan úgy ismeri múltunkat, jövőnket, életünket, kívánságainkat, mint Isten, csak hát ismereteit ő Istennel szembeni célok elérése érdekében használja fel, természetéből fakadóan. így vagy úgy, de belesodor bennünket olyan helyzetekbe, amelyekben - Istentől elfordult állapotban - úgy döntünk-élve Isten által biztosított és tiszteletben tartott szabad választási lehetőségünkkel - hogy a bűn és ezzel a halál útját választjuk. Ne vegyük könnyelműen a spiritizmus, illetve az okkult „tudományok" létezését és működőképességét, mert könnyen megégethetjük magunkat. Csak úgy „poénból" belekóstolunk és beszippant bennünket! Igen is tudnunk kell, hogy ezeket milyen erő működteti és annak, aki a háttérben áll, mi a célja! Ha megfelelő ismeretekkel rendelkezünk erről, akkor nagyobb esélyünk lehet arra, hogy elszigeteljük magunkat, lecsökkentve ezzel a „hazugság atyjának" lehetőségeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése