2014. március 23., vasárnap

EGY KESERŰ KAPCSOLATOT MEGÉDESÍTÉSE

[Jákob]  előttük  ment,  és  hétszer  borult  le  a  földre,  amíg  a  bátyához  ért. 
Ézsau eléje futott és megölelte,… megcsókolta, és sírtak. 
—1 Mózes 33:3‐4 

A  két  testvér  húsz  éven  át  idegen  volt  egymás  számára.  De  Ézsau  gyűlölete  hamar megváltozott. Annak ellenére, hogy azt tervezte, hogy karddal jön a testvére ellen, végül átölelte őt. Néha a közeli kapcsolatok megkeserednek. Lehet, hogy elidegenedtél egy családtagtól. 


AMIKOR  A  SZERETET  ELHIDEGÜL,  VAJON  HELYRE  LEHET‐E  HOZNI? AZ IGE  AZT  MONDJA,  HOGY: ’’IGEN’’. 

Jákob először imádkozott. Neked is először imádkoznod kell, és kérned kell Istent, hogy változtassa meg annak a szívét aki elidegenedett tőled. Amikor ezt megtesszük, akkor Isten sokszor megmutatja azt, hogy nekünk hol kell változtatnunk. 

Jákob természete miatt mindig elvett, ahelyett hogy adott volna. De imádkozás után úgy döntött, hogy ajándékokat  fog előreküldeni Ézsaunak.  Keress lehetőségeket arra,  hogy meg tudd áldani azt, akitől el vagy idegenedve. 

Másodszor  felemelte  a  bátyját, és  azt mondta  neki,  hogy ’’Uram.’’ Gyakran  a  kapcsolatunk azért keserű, mert ahelyett, hogy építenénk, romboljuk azt.  

Ezek után Jákob elmesélte Ézsaunak mindazt, ami történt amíg külön voltak. A nyitottság ‐ az hogy elmondod  a  gondolataidat  és  érzéseidet ‐ meggyógyítja  a  kapcsolatokat.  És  akkor Ézsau  és  Jákob megérintették, és megölelték egymást.

Meg  tudja  gyógyítani  Isten  a  kapcsolatodat?  Igen.  Ha  követed  Jákob  példáját—imádkozol, megáldod, bátorítod, megosztod vele az életedet és megérinted azt, akitől el vagy idegenedve, akkor Isten ismét megédesítheti azt a keserű kapcsolatot. 

Atyánk, segíts nekünk, hogy tanuljuk meg a Te Igéd által, hogy hogyan szeressük 
egymást, és hogy ezáltal  egy csodálatos illat töltse be az életünket. 
JÉZUS NEVÉBEN, AMEN 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése