2014. augusztus 30., szombat

NEM EGY TÁVOLI ISTEN

Izrael fiai között fogok lakni, és Istenük leszek. És megtudják, hogy én, az Úr
vagyok az Istenük...

—2 Mózes 29:45‐46


Hol lakik Isten?

Lehet, hogy azt mondod, hogy Ő az univerzumban lakik, de amikor az univerzumról kezdesz beszélni, valami olyan hatalmasat és távolit próbálsz leírni, hogy emiatt Isten is nagyon távolinak tűnhet.

De Isten nincsen távol és nem zárkózik el tőlünk. Pál azt mondta, hogy nekünk Istenre nem úgy kell tekintsünk, mint ha messze lenne valahol fent a menybe, ahol nem érhetjük Őt el. Az igazság az, hogy Ő annyira közel van, mint az ajkunk. „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, akkor üdvözülhetsz.” (Pál levele a rómaiakhoz 10:9).

Isten nagyon közel van. Ő körbevesz minket. És az Ige azt mondja, hogy közel volt a népéhez, Izraelhez is. A szent sátort a tábor közepére kellett helyezni, és a törzsek körülötte kellett táborozzanak. Minden reggel legelőször a reggeli áldozat füstjét pillantották meg—és eszükbe jutott, hogy Isten az Ő népe között él.



ISTEN AZT SZERETNÉ, HOGY TUDJAD, HOGY Ő ELÉG KÖZEL VAN AHHOZ, HOGY BÁRMIKOR ELÉRD ŐT, ÉS KÖZÖSSÉGBEN LEHESS VELE.



Mindegy, hogy milyen helyzetben vagy, hogy milyen problémád van, Ő mindig közel van. Ma is elérheted, és imádkozhatsz Istenhez. És az ima által meggyógyulhatsz, segítséget kaphatsz és megerősödhetsz.


Atyánk, köszönjük, hogy te egy olyan Isten, vagy aki közel van hozzánk. Mutasd
meg Magad az életünkben, Uram, hogy megteljünk a Te végtelen kegyelmeddel
és szereteteddel.

ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése