2014. június 20., péntek

KI AZ ÚR?

Azután bement Mózes és Áron a fáraóhoz, és ezt mondták neki: Így szólt az
Úr, Izrael Istene: Bocsásd el népemet, hogy ünnepet szentelhessen nekem a
pusztában! A fáraó azonban ezt felelte: Kicsoda az Úr, hogy hallgassak a
szavára, és elbocsássam Izraelt? Nem ismerem az Urat, és nem bocsájtom el
Izraelt.
—2 Mózes 5:1‐2



Mózes és Áron Isten parancsával mentek a Fáraóhoz, hogy engedje el a népet. De ő azt válaszolta, „Kicsoda az Úr, hogy hallgassak a szavára, és elbocsássam Izraelt? Nem ismerem az Urat, és nem fogok neki engedelmeskedni.” Kicsoda az Úr? A fáraó hamarosan megkapta a választ.

Az egyiptomiak a természeti erőket imádták. Azt a hibát követték el, amit ma is sok ember elkövet—jobban imádják a teremtést, mint a Teremtőt. Jehova, az egyetlen igazi élő Isten, parancsot adott a fáraónak, de a fáraó tudatlanságot árult el Istennel kapcsolatban, és nem volt hajlandó engedelmeskedni.

Mi volt Isten válasza? Megmutatta magát a fáraónak, az Egyiptomra hozott csapásokon keresztül— a sötétség, a hólyagok, a legyek és békák, a víz vérré vált, és a halál; olyan csapások, amelyek az egyiptomiakat sújtották, de az izraelieket megkímélték.

KI AZ ÚR, HOGY ENGEDELMESKEDNED KELL NEKI? AZ NEM LEHET KIFOGÁS, HOGY NEM ISMERED ŐT.

Ő az az Isten, aki megmutatta magát a természeten keresztül, az Ő Igéje által, és a Fián keresztül. Ő az egész univerzum Istene, mindennek a Teremtője, a királyok Királya, az urak Ura, az örökkévaló Mindenható, a korlátlan hatalmú, szerető Isten, aki arra hív téged ma, hogy ismerd meg Őt még jobban.


Köszönjük Atyánk, hogy megismertünk, és szeretnénk még jobban megismerni Téged.

ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése