2012. január 24., kedd

A MEGBOCSÁTÁS EREJE

" A nap ne menjen le a ti haragotokkal!"   (EFEZUS 4:26)

   Jól vigyázz, egy kis tüske a válladon nehezebb lehet, mint gondolnád! Hogy a harag öl, az minden nappal egyre nyilvánvalóbb. Dr.  Redford Williams rámutat arra, hogy a kortizon nevű stresszhormon, amely a haragot táplálja, szó szerint szétfeszíti az ereket, károsodást okozva az artériákban. A folyamatos harag meggátolja a gyógyulási folyamatokat, így ha a károsodás már fennáll, egyetlen dühkitörés végzetes szívrohamot idézhet elő.
   Jézus azt mondta: "Egy pillanatig se késlekedj! Tedd meg az első lépést, hozd rendbe a dolgokat! Tedd meg most, különben egy elkerülhetetlen folyamat kezd el munkálkodni, amely nem áll le, amíg meg nem fizettél az utolsó fillérig fájdalom és gyötrelem árán." (Máté 5:25-26 parafrázisa). Tedd le, mielőtt elveszítenéd a játszmát! Bocsáss meg! Még akkor is, ha az a személy, aki megbántott, soha nem ismeri be, vagy nem tűnik úgy, hogy szenvedne amiatt, amit elkövetett. A megbocsátás felszabadít téged és képessé tesz a továbblépésre - és ez az ami igazán számít!
   Sose becsüld le a megbocsátás erejét! Ez az egyetlen hatalom, amivel mindig rendelkezel a téged megbántó személy felett. Abraham Lincoln mondta: "Az ellenség megsemmisítésére a legjobb módszer, ha baráttá teszed őt." A megbocsátás ruganyossá teszi lépteidet lelki értelemben és új lendületet ad az élet versenyéhez. Rajta hát, BOCSÁSS MEG és lásd meg , mi történik!

1 megjegyzés:

  1. "Nagyon durva döfés a kapcsolat ellen, ha a partner önfeltárásával, közeledési kísérletével a másik fél visszaél, és kihasználja azt, hogy társa egy pillanatra sebezhetővé tette magát előtte. Mit tanul meg a másik ebből a helyzettől? Azt, hogy többé ne tegye magát sebezhetővé, és akkor is támadjon, amikor legszívesebben magához ölelné a partnerét. Dolgoztam egy párral, akik 'mesterien' művelték ezt a játékot. Miután átláttam, hogy mit tesznek egymással, a következőt ajánlottam nekik: 'Önök belementek egy halálos játékba. Szemben állnak egymással egy-egy pisztollyal a kezükben. A tár felét már kieresztették egymásba, a másik fele még a fegyverben van. Valamelyiküknek el kell döntenie, hogy leteszi a fegyvert, annak tudatában, hogy a másiknak még a kezében van, és esetleg továbbra is használni fogja azt. Ha ezt meg tudják tenni, akkor lehet Önöknek segíteni.' A férj válaszolt elsőnek: 'Én erre nem vagyok hajlandó.' Mire a feleség 'Akkor én sem!'. Sajnos ők ma már nem házaspár. Az ő példájuk is szemlélteti, hogy egy vita vagy akár egy házasság sorsát is sokszor az dönti el, hogy miként reagálunk a másik fél nyitására, közeledésére. Hiszen az intimitáshoz vezető út fontos része, hogy sebezhetővé tesszük magunkat egymás előtt, és ezzel a sebezhetőséggel soha sem élünk vissza!"

    Mihalec Gábor: Gyűrű-kúra

    VálaszTörlés