2012. január 12., csütörtök

BOCSÁSS MEG ÉS KÉRJ BOCSÁNATOT!

"Akinek pedig ti megbocsáttok, annak én is."   ( 2 KHORINTHUS 2:10 )


   Nem vagy hajlandó megbocsátani gyermekednek valamiért, ami fele olyan rossz sincs, mint egy s más, amit te műveltél? Bocsáss meg neki, vagy sosem fogod szabadon élvezni a kapcsolatot, amelyet Isten nektek tervezett.
   Egy szülő miatt vívódsz, aki elhagyott, vagy rosszul bánt veled? Bocsáss meg neki és engedd szabadon, különben minden lelki energiádat arra fogod pazarolni, hogy haragod fogságában tartsd őt. Gondolj bele, milyen hatással lesz ez rád! Bármi legyen is az, amit nem bocsátasz meg, arra vagy kárhoztatva, hogy gondolatban újra meg újra átéld. Amikor keserűséget hordozol magadban, folyamatosan jut belőle másoknak is és közben mindez megfoszt attól az örömtől, hogy szeretsz és szeretnek. Micsoda veszteség! A múltadhoz köt a meg-nem-bocsátás köldökzsinórja. Ha megbocsátasz, elvágod a köteléket. Ha pedig nem vagy hajlandó megbocsátani, továbbra is egy olyan emlékhez leszel láncolva, amely egész életedben fájdalmat okozhat. Így adjuk tovább problémáinkat nemzedékről nemzedékre.
  Állj elő ma és mondd: "Ennek most vége és nálam ér véget!" Tanuld meg elfogadni Isten bocsánatát és azokét, akiket megbántottál. Majd ajánld fel ugyanazt a megbocsátást azoknak, akik téged bántottak meg. Ha ezt meg tudod tenni, a szíved gyöngéd, a lelked könnyű, az elméd szabad, a látásod tiszta lesz és a beszéded megtelik kedvességgel. Milyen nagyszerű így élni!

   Kinek kell megbocsátanod? Kitől kell bocsánatot kérned?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése