2016. október 4., kedd

A HOLNAP BIZONYTALANSÁGA

Józsué ezt monda a népnek: Szenteljétek meg magatokat, mert holnap
csodákat tesz köztetek az Úr.

—Józsué könyve 3:5



A pusztai út már az Izraeliek háta mögött volt, és most egy teljesen új megtapasztalás következett az Úrral. Negyvenévnyi vándorlás sokat megtanított nekik önmagukról és Istenről. De most egy bizonytalan jövővel néznek szembe.

Az ismeretlen, még nem tapasztalt út sokszor félelmet okoz az ember számára. Lehet, hogy egy új állásom lesz—vajon képes leszek‐e helyt állni? Vajon mit hoz a holnap?

Józsué odaállt az emberek elé, és bátorította őket a következő szavakkal, „Szenteljétek meg magatokat, mert holnap csodákat tesz köztetek az Úr.” És ezt kell nekem is a fejemben tartanom. „Holnap az Úr...” Látod, Isten már előttem jár. Isten már ott van.

Annak ellenére, hogy a jövővel kapcsolatban sok a bizonytalanság, vannak bizonyosságaink is—azok, amik tegnap történtek. A múlt bizonyosságot ad a jövővel kapcsolatban. Isten múltbeli szabadítása előre vetíti Isten jövőbeli szabadítását.


ANNAK ELLENÉRE, HOGY A JÖVŐ BIZONYTALAN, ISTEN BIZONYOSSÁGÁVAL
NÉZHETÜNK VELE SZEMBE.


Isten nem fog elhagyni. Ő sosem fog téged elengedni. Az az Isten, aki végigvitt téged a pusztán, egészen addig fog vezetni, amíg elfoglalod az egész földet, és birtokba veszed az ígéreteket.



Atyánk, köszönjük azt a reménységet, amely a múltbeli hűségedből ered. Hadd
találhassunk biztonságot és békességet Jézusban, aki megígérte nekünk, hogy
sohasem hagy el, és soha sem hagy cserben minket.

AZ Ő NEVÉBEN IMÁDKOZUNK, ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése