2014. január 25., szombat

Az Ő képmására teremtve

Akkor  ezt  mondta  Isten:  alkossunk  embert  hozzánk  hasonlóvá… 
Megteremtette  Isten  az  embert  a  maga  képmására,  Isten  képmására 
teremtette, férfivá és nővé teremtette őket 
—1 Mózes 1:26‐27



Miért akar minket a saját képmására teremteni?

   Azért, mert Ő egy szerető, értelmes kapcsolatot akart velünk. Mivel Isten a  szeretet, Ő képességet adott nekünk arra,  hogy  szeressük. Mivel Ő  független, ezért Ő képességet adott  nekünk arra,  hogy választhassunk.  Képessé  tett  minket  arra,  hogy  szeressünk, és válasszunk  azért,  hogy  örömöt szerezzünk Neki. Nemcsak elfogadjuk az Ő szeretetét, hanem úgy döntünk, hogy viszont szeretjük.

   Sok  ember  azt  választja,  hogy  nem  szereti  Istent. Így  nem  töltik  be  életcéljukat, és nem  kellene, csodálkozzanak, hogy az élet üresnek, csalódottnak, és értéktelenek tűnik számukra. 

A VÁLASZTÁS EGY NAGYSZERŰ DOLOG, DE PUSZTÍTÓ KÖVETKEZMÉNYEI LEHETNEK 

   Az ember szabad választásának gyakorlása az Édenkertben azt eredményezte, hogy eltávolodott Isten képmásától. Lelki halált okozott, és az ember állatként élt tovább—csak testi vágyainak kielégítésével törődött. De  az  ember  sosem  tud  kielégülni az  állati szükségletek  szintjén.  Csak  akkor  tud valóban elégedett lenni, ha Istennel kapcsolatban van. 

   Ezért jött el Jézus. Ő magára vette a bűneinket, és meghalt helyettünk. Most egy másik lehetőséget ajánl nekünk—Lélekben élhetünk a  vele  való közösségben,  vagy folytathatjuk életünket a  testben, ami halálhoz és elszakadáshoz vezet. 

   Óvatosan válassz, mert Isten tiszteletben tartja az ember választását. 

Atyám, köszönjük, hogy miközben mi a te dicsőségedben állunk,  a te képmásodra 
formálódunk a Szentlélek által, aki bennünk munkálkodik. 
AMEN 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése