2015. december 29., kedd

NINCS TITKOS BŰN

Hogyha nem így cselekesztek, vétkeztek az Úr ellen; Tudjátok meg, hogy utolér
benneteket vétketek büntetése.

—4 Mózes 32:23


A negyvenéves vándorlás befejeződött. Izrael most ott van a határnál, és készen áll az Ígéret földjére történő átkelésre. De Gád és Rúben vezetői nem akarnak átkelni; ők elégedettek azzal, hogy itt maradjanak a Jordánnak ezen a partján. „Megígérjük, hogy küldünk harcoló csapatokat egészen addig, amíg el nem foglaljátok az egész földet” mondták Mózesnek. „Akkor visszatérünk, és ezen az oldalon fogunk lakni.”

Mózes figyelmeztette őket, hogy ha nem váltják be ígéretüket, akkor az Úr ellen fognak vétkezni— és utol fogja érni őket vétkük büntetése.

Milyen vétekről van szó? Az mulasztás vétkéről beszél, a semmittevés bűnéről. Én azt gondolom, hogy ez a hallgató többség bűne. A gonoszság győzedelmeskedni fog az országban, ha csak hátradőlünk és nem csinálunk semmit.


TITKOS BŰN NEM LÉTEZIK.


A Biblia azt mondja nekünk, hogy minden csupasz és nyitott Isten előtt. Ő körbeveszi az életedet, és semmit sem tudsz titokban megtenni.

Biztos lehetsz abban, hogy a bűnöd büntetése utol fog érni a lelkiismeretedben és az arckifejezésedben. Végül úgyis kitudódik. Egyszer Isten előtt fogsz állni, és minden titokról fellebben a fátyol.

Én nagyon hálás vagyok Jézusnak. A Biblia elmondja nekünk: „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz Ő, megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.” (János első levele 1:9).



Atyánk, ültesd el a Te Igédet mélyen a szívünkbe. Segíts nekünk Uram, hogy
megvalljuk bűneinket és elfogadjuk a Te csodálatos megbocsátásodat.

ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése