2015. október 18., vasárnap

MEGÁLLNI AZ ÉLŐK ÉS A HALOTTAK KÖZÖTT

Fogta ezért Áron a szenes serpenyőt, ahogyan Mózes meghagyta, és a gyülekezet
közé futott, mert már meg is kezdődött a csapás a népen. Füstölőszert tett rá , és
engesztelést végzett a népért. Megállt a holtak és ez élők között; és megszűnt a csapás.

—4 Mózes 17:12‐13


Az egész nép bűnös volt Isten előtt, mert az emberek Mózes hatalma ellen lázadtak. Egyedül Áron választotta el az élőket és a halottakat, aki illatáldozatot mutatott be, és engesztelést szerzett nekik.

A füstölőszer kapcsolódik a szentek imádságaihoz. A 141. zsoltárban a zsoltáros úgy fogalmaz, hogy a mi imádságaink Isten előtti illatáldozatok.


ISTEN NÉPÉNEK IMÁI KELLEMES ILLATÁLDOZATOK ISTEN SZÁMÁRA.


Pont úgy, ahogyan Áron is az élők és a halottak közé állt, mi is beállhatunk az élők és a halottak közé az imáinkkal. Én hiszem, hogy sok ember ma azért van még életben, mert valaki imádkozik érte.

Mivel Isten igazságos, ezért Ő meg kell megbüntesse a bűnöst, mert ha nem, akkor nem lenne igazságos. De ugyanakkor Isten jóságos és kegyelemmel teljes; és ezért lassú a haragra. Mivel Isten nem akar megbüntetni, Ő okot keres kegyelmének gyakorlására, és keresi az olyan embereket, akik beállnak a résbe.

A mi világunk lázadásban áll Isten ellen. Nagyon fontos, hogy beálljunk a résbe, és felajánljuk imánk illatáldozatát az élők és a halottak között, hogy az imáinkkal megmentsük azokat, akik halált érdemelnek, és így megállítsuk Isten csapását a nemzetünkön.



Atyánk, hívd ki a szívünket azokra a lelki harcokra, amelyek elénk kerülnek az
Igén keresztül. Hadd állhassunk a résbe, és imáink által nagy dolgokat
végezhessünk el.

ÁMEN.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése